AOW op termijn vanaf 67 jaar

Door de vergrijziging en het steeds langer leven van de bevolking is het onontkoombaar dat de pensioenleeftijd wordt opgehoogd naar 67 jaar.

Een geleidelijke invoering van een hogere pensioenleeftijd kan plaatsvinden volgens het Duitse model dat vanaf 2012 wordt ingevoerd. In dit model wordt de pensioenleeftijd elk jaar na 2012 met 1 maand opgehoogd. In 2013 is de pensioenleeftijd dus 65 jaar en 1 maand, 2014: 65 jaar en 2 maanden enz. Na 24 jaar, dus in 2036 is de gewenste pensioenleeftijd van 67 jaar bereikt. De fiscalisering van de AOW is een tweede aspect. Thans betaalt een AOW-er over de AOW nauwelijks belasting. Indien de AOW wordt gefiscaliseerd zal dat wellicht volgens het schijventarief plaatsvinden. Personen die op 65 jaar willen stoppen met werken, zullen nu al moeten nadenken over reservering voor hun eigen prepensioen tot 67 jaar.

Lees ook:Kostbare zaak
Lees ook:Stoppen met werken = eerder dood
Lees ook:Strijd kabinet tegen prepensioen succesvol
Lees ook:Zou staken helpen?
Lees ook:Vakbond De Unie: AOW naar 67 jaar

8 reacties op “AOW op termijn vanaf 67 jaar

 1. Alfred Kuipers

  Leuk, die discussies. Maar voorlopig zijn de meeste werknemers al vóór hun 60e (!) met pensioen, wat de politiek ook roept.

    /   Beantwoorden  / 
 2. Chris Kuitenbrouwer

  Inkomsten uit AOW vormen voor veelwerknemers maar een klein deel van hun totale pensioen.
  Daarom zullen ze echt niet wachten tot hun 67e, tenzij de pensioenfondsen ook een dergelijke ophoging doorvoeren. Maar vaak is dat een CAO-onderhandeling, dus dat zie ik voorlopig niet zo snel gebeuren.

    /   Beantwoorden  / 
 3. Frans Debets

  Een recordaantal leraren en ambtenaren heeft vorig jaar gekozen om eerder te stoppen met werken en een vroegpensioenuitkering aan te vragen.
  Het aantal nieuwe mensen met aanspraken op vroegpensioen is vorig jaar met ruim 56 procent gestegen tot 33.675, zo blijkt uit het vorige maand gepubliceerde jaarverslag van pensioenfonds ABP.
  Het kabinet ontmoedigt het vervroegd met pensioen gaan. Tegelijkertijd gebruiken departementen vroegpensioenregelingen om reorganisaties door te voeren. In 2004 registreerde ABP 21.525 nieuwe vroegpensioenaanvragers.
  En wij maar praten over steeds later met pensioen!

    /   Beantwoorden  / 
 4. W.Visser

  Ik zit in de WAO tot mijn 65 jaar en hoe moet het dan die 2jaar tot 67 jaar?ik heb wel 40 jaar gewerkt

    /   Beantwoorden  / 
 5. johan lavrijsen

  ik ben eigenlijk benieuwd of er in deze branche ook topfunctionarissen zijn dietopbonusdrn meekrijgen omdat ze “zo goed”functioneren.
  is het dan niet beter om ook salarissen etc van de top onder de loep te nemen en of daar ook in bezuinigd kan worden, hoeft misschien jan met de pet dit gelach niet helemaal te besnieten.

    /   Beantwoorden  / 
 6. pieter

  dat de regering slecht was wisten we al .
  Nederland laat me niet lachen.
  67 laat me niet lachen ,denk je nu echt dat nederland blijft werken tot 67 ,op 65 heeft iedereen het in zijn rug ,tip van mij
  .
  nederland weer niet nagedacht ,tijd voor de schoolbanken?

    /   Beantwoorden  / 
 7. Bank

  Ik vind het nog steeds belachelijk. Ik hoop dat ik de 67ste haal en dan nog jaren heb om te kunnen genieten.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.