Komt dat online overzicht er echt?

Al jaren wordt er gesproken over het Nationaal Pensioenregister. Er werd steeds wel geroepen dat het er echt zou komen, in 2011, ik heb alleen steeds wat moeite gehad om daarop te vertrouwen. Maar het lijkt er toch echt van te gaan komen. Vanaf 4 januari 2011, staat er op de site.

In februari was wel al duidelijk dat het kabinet zo’n overzicht graag wilde. Ja natuurlijk, waarom niet? Het is een prima idee om op een website inzichtelijk te maken welke oudedagsvoorzieningen we nu eigenlijk hebben lopen. Zodat iedereen kan opvragen wat er voor hem of haar loopt aan pensioen. De website is er al: www.mijnpensioenoverzicht.nl. Op dit moment staat er alleen wat informatie over wat er gaat komen, maar per 4 januari zou je er een overzicht van jouw pensioen- en AOW-aanspraken moeten kunnen vinden. Heel handig, door in te loggen met je DigID.

Nou, het klinkt al erg definitief. Bovendien is de eerste pensioenverzekeraar al klaar met het leggen van de koppeling met het Nationaal Pensioenregister: Generali had de primeur. Waar ik nou nieuwsgierig naar ben – en wat ik me nog steeds niet kan voorstellen – is of het overzicht van de pensioenen dan per 4 januari ook meteen helemaal compleet is. Er zullen ongetwijfeld pensioenfondsen en pensioenverzekeraars zijn die de aansluiting dan nog niet rond hebben.

En wat te denken van al die ‘vergeten pensioenen‘? Als mensen in een grijs verleden een pensioen hebben opgebouwd, maar daar al jaren en jaren niets van hebben gehoord. Zouden die vergeten pensioenen dan nu opeens allemaal in één keer in dat overzicht verschijnen? Zou toch wel geweldig zijn… Voor iedereen die denkt ergens een vergeten pensioen te hebben liggen: inloggen begin januari! Wie weet wat voor verrassing er tevoorschijn komt.

Lees ook:Pensioenoverzicht via de pc
Lees ook:Wat krijg jij eigenlijk?
Lees ook:Opsporingsplan voor vergeten pensioenen
Lees ook:Kleurcode voor pensioenen?
Lees ook:Vergeten pensioenen

Eén reactie op “Komt dat online overzicht er echt?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.