Vandaag is D-Day

Today is the day… tenminste als het goed is. Vandaag zou het online pensioenoverzicht te raadplegen moeten zijn op www.mijnpensioenoverzicht.nl. Nieuwsgierig als ik ben heb ik net even gekeken, maar het is nog niet zover. Er staat nog netjes op ‘vanaf 6 januari’. Dat is het vandaag toch? Nou ja, we kijken niet op een uurtje – mijn pensioen is toch echt nog heel ver weg. In de loop van de dag zal de boel vast wel online gaan en dan ga ik zeker een kijkje nemen. Moet jij ook doen! Als het goed is kun je er al je pensioenaanspraken zien die je ooit hebt opgebouwd, en ook je recht op AOW.

Vooral die pensioenaanspraken zijn interessant. Er zijn verschrikkelijk veel mensen op zoek naar ‘vergeten pensioenen‘, pensioenrechten die ze ooit in een grijs verleden ergens (denken te) hebben opgebouwd. Als de werkgever niet meer bestaat of het beheer van het pensioenfonds naar een andere organisaties is overgegaan, kan het gemakkelijk gebeuren dat je geen idee hebt van waar je moet zijn voor informatie over – en aanspraak op die pensioenrechten.

Ik ben echt heel benieuwd of al die mensen die op deze blog hebben aangegeven op zoek te zijn naar een oud vergeten pensioen, de gegevens hiervan inderdaad kunnen terugvinden op Mijnpensioenoverzicht.nl!

Lees ook:Opsporingsplan voor vergeten pensioenen
Lees ook:Wat krijg jij eigenlijk?
Lees ook:Weten wat je niet weet
Lees ook:Meteen overbelast
Lees ook:Komt dat online overzicht er echt?

13 reacties op “Vandaag is D-Day

 1. hubbard

  goede morgen. ik ben opzoek naar mijn arbeidsverleden.ik heb gewerkt vanaf 1974_1999.maar van 1974_1984 is bekend en van 1995_1999 is ook bekend.maar de tussenliggende jaren ontbreken vanaf 1984_1995 een verschil van 10 jaar.en naar die gegevens ben ik op zoek.kunt u mij daarmee helpen a.u.b.

  bijvoorbaat dank voor uw welwillende medewerking

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sonja de Sterke

  Ik woon al sinds 20 jaar in Australie maar heb daarvoor in Nederland gewerkt en pensioen betaald.
  Nu will ik graag mijn “vergeten pensioen” vinden maar dit is niet mogelijk omdat ik geen Digid nummer heb en dit ook niet kan aanvragen.
  Ongeveer 200.000 nederlanders wonen in Australie en veel meer zijn geemigreerd. Zou leuk zijn als er iets gedaan zou kunnen worden voor deze groep mensen

    /   Beantwoorden  / 
  1. marco tjittes

   goedemorgen,
   Ik zou het voor die groep mensen kunnen uitzoeken.
   ga voor meer info naar http://www.pensioenkwijt.nl .

   Hoor graag of ik wat voor jullie kan betekenen.

   Met vriendelijke groet,

   Marco Tjittes
   pensioenkwijt.nl

     /   Beantwoorden  / 
 3. joke boxsem

  Vanaf mijn 18e tot mijn 50ste heb ik (met tussenpozen, wegens zwangerschappen) gewerkt. Meestal in vaste dienst, soms via een uitzendbureau.
  Ook ik probeer uit te vinden of er misschien nog vergeten pensioen te vinden is. Ik heb intussen wel AOW. Bij navraag (met mijn DiGiD) op de site vergeten pensioenen krijg ik als antwoord: “U bouwt volgens onze gegevens bij geen enkele pensioenuitvoerder pensioen op”. Nee, dat klopt, want ik werk niet meer!
  Waar kan ik de gegevens vinden? Het zou zonde zijn als er ergens nog centjes op mij liggen te wachten, al is het maar een klein bedragje.

    /   Beantwoorden  / 
  1. kanikmetpensioen

   Beste Joke,
   als het goed is zouden op mijnpensioenoverzicht ook uw pensioenen moeten staan van werkgevers waar u in het verleden gewerkt hebt. Als dit niet zo is kunt u contact opnemen met de verzekeraar/pensioenfonds waar u toen onder viel. Als het goed is krijgt u van al uw pensioenuitvoerders minimaal eens per 5 jaar een pensioenoverzicht van wat u daar heeft opgebouwd. U kunt ze natuurlijk ook gewoon even bellen. Succes!

   met vriendelijke groet,
   Edwin Paardekooper
   http://www.kanikmetpensioen.nl

     /   Beantwoorden  / 
 4. joke boxsem

  Hartelijk dank voor de reactie, Edwin. Het is alleen heel vervelend dat ik eigenlijk niet weet bij welk(e) pensioenfonds(en) ik indertijd zat. Ik heb bovendien gehoord dat je zo rond 1962 en daarna voor je 25e niet onder een pensioenfonds viel als vrouw (?) en ik ben gestopt op mijn 23ste en pas weer gaan werken op mijn 29ste, parttime. Maar ik ga aan de slag, moet er toch wel achter komen of en zo ja waar nog eventueel geld op mij wacht.
  In ieder geval dank voor je snelle reactie. Kom ik er niet uit of juist wel, dan laat ik hier weer wat horen.

    /   Beantwoorden  / 
 5. Erna

  Ik zou willen weten of ik pensioen tegoed heb van mijn baas was toen Winkels van Centra .hoe kom je daar achter.

    /   Beantwoorden  / 
 6. Wahr Volkerink

  Ik heb als A Wahr Volkerink in België gewoond en gewerkt bij een metaalbedrijf aan de Charlottelaan.
  Het adres is Patershoek 8
  Belsele.
  België

  woonadres en weet niet of ik pensioen heb opgebouwd

    /   Beantwoorden  / 
 7. H. Saasen Hartman

  Ik ben sinds 20 Juli 1985 weduwe, mijn overleden echtgenoot is van 1956 tot 1967 werkzaam geweest in de textielindustrie en wel bij EWOFA Geldropseweg te Eindhoven. Na zijn overlijden heb ik tot aan mijn AOW een weduwepensioen gehad, hetgeen na mijn 65e is gestaakt en overgegaan in een uitkering AOW door de SVB. Over de periode dat mijn overleden echtgenoot werkzaamheden in loondienst heeft verricht heb ik nooit pensioen ontvangen. Ik ben nu 73 jaar en zou daarmee al 8 jaar recht op enig pensioen over die periode hebben gehad. Hoe kom ik achter een PF die mogelijk deze gelden beheerd ??

    /   Beantwoorden  / 
 8. groenendijk

  ik ben in Nederland geboren in 1956 en heb daar gewerkt tussen 1974 en 1981. Ik woon sindsdien in Frankrijk. Ik zou graag achterhalen waar ik toen gewerkt heb, hoeveel jaren dat heeft geduurd en of ik wat pensioen heb opgebouwd. Ook wil ik weten of die gewerkte jaren meetellen in het aantal wettelijke jaren die je hier in Frankrijk moet werken zodat ik op de legale leeftijd met pensioen kan (en niet nog 4 of 5 jaar door moet werken..) wie kan mij een site naam geven waar mijn werkjaren kan “terugvinden” ??

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.