Meteen overbelast

Nou – dat Mijnpensioenoverzicht.nl heeft gisteren wel veel aandacht gekregen zeg! Talloze nieuwsberichten erover, maar dat zegt niet alles. Wat ik wel opvallend vond: toen ik mijn kinderen ging ophalen bij de gastouder zat haar man daar ook te proberen in te loggen. Geen financieel bewust persoon, en op dat moment dus wel geinteresseerd in zijn pensioen. Of in ieder geval in het overzicht dat de nieuwe site zou moeten bieden. Jammer maar helaas – de site was niet toegankelijk, het was te druk.

Hetzelfde overkomt mij ook tot nu toe steeds als ik het weer even probeer. Ik heb er dus nog geen echte blik op kunnen werpen, noch kunnen uitproberen of mijn pensioentjes er echt zo netjes in staan als de bedoeling is. Heb ik misschien vergeten pensioenen? Als ik heel eerlijk ben weet ik ook niet helemaal precies wat ik waar precies heb lopen. Dat krijg je met zo’n hopperig arbeidsverleden….

Waar ik vooral ook nieuwsgierig naar ben: is het voor iedereen te begrijpen wat er op het scherm komt te staan? Of zal het zo gaan dat heel veel mensen het even uitproberen uit nieuwsgierigheid maar al snel afhaken omdat ze toch weinig snappen van wat ze te zien krijgen op Mijnpensioenoverzicht.nl?

Als het echt overzichtelijk, compleet en kloppend is, hoopt minister Kamp (en ik met hem) dat de site het pensioenbewustzijn van de Nederlander zal bevorderen. Of dat ook zo is, weet ik eigenlijk niet. Dat mensen nu zin hebben om even te gaan kijken wil niet zeggen dat ze dan ook meteen pensioenbewust zijn. Net zo makkelijk kijken ze even en betekent dat niet dat ze ook werkelijk verder gaan nadenken over hun pensioen. Maar ieder hulpmiddel is goed!

Als jij wel zo gelukkig bent geweest dat je toegang kreeg – wat vond je ervan?

Lees ook:Vandaag is D-Day
Lees ook:Eindelijk gelukt
Lees ook:Komt dat online overzicht er echt?
Lees ook:Weten wat je niet weet
Lees ook:Afstempelnieuws moet snel

2 reacties op “Meteen overbelast

 1. LJ

  Mijnpensioenoverzicht.nl :
  eerst maanden promoten en dan, ja dan is het er: online je pensioengegevens beschikbaar! Heel gewoon even inloggen met je digid en voila. Helaas nu dagen na opening………te druk,probeer het later nog eens.

  Anno 2011 een ICT drama van deze orde, heel ongewoon. Wie doet er nu eens iets aan deze nonsens?

    /   Beantwoorden  / 
 2. ben v

  Startproblemen met een site waar je van mag aannemen dat de ontwerpers de opdracht hebben gekregen een site te bouwen die zeer druk bezocht gaat worden , mag na ong.14 dagen niet meer de reden zijn. Nog vreemder is het dat je na het inloggen en het akkoord gaan van de gebruiksvoorwaarden blijft hangen in die pagina zonder mededeling over hoe verder of de oorzaak. Ontwerpproblemen ?

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.