Géén pensioenspecialist

Laat ik maar met de deur in huis vallen: ik ben dus géén pensioenspecialist! Waarom vul ik dan deze blog over pensioenen? Nou, dat zit zo:

Deze pensioenenblog heeft de afgelopen … bijna vier jaar ontzettend stilgestaan. Dat kun je ook zien: er zit een gat in de berichten van 2006 naar 2010. De oude pensioenbloggers (echte experts) waren ermee gestopt en er was geen opvolging. Een paar jaar geleden heb ik al eens overwogen om dit te gaan doen, maar ik ben zéker geen pensioenspecialist. Vind pensioenen wel interessant, maar er was ook weinig interessants over te melden toen (vond ik, omdat ik geen pensioenspecialist ben). Dat is nu wel even anders. Het nieuws staat bol van de pensioenen – en dat is niet gek. Hoog tijd dus voor nieuw leven op deze blog over pensioenen.

Zoals ik hierboven al zei: ik ben géén pensioenspecialist. Ben niet actief als pensioenadviseur en dat ook eigenlijk nooit echt geweest. Ooit heb ik er wel het nodige over geleerd, toen ik een opleidingstraject voor financiële planning deed. Alleen ben ik nooit een serieuze financieel planner geworden en daarmee verdween mijn pensioenkennis ook wat naar de achtergrond.

Inmiddels heb ik alweer drie jaar mijn eigen bedrijf, GeldKennis, waarin ik geen financiële adviezen geef maar me wel bezighoud met het overdragen van kennis over financiële zaken. In dat kader ben ik eind 2007 begonnen met Mijngeld.blog.nl en een tijdje later met Hypotheken.blog.nl. Mijngeld heb ik inmiddels alweer bijna een jaar geleden overgedragen aan Juul, maar bloggen is en blijft leuk. Vooral over een specifiek onderwerp!

Goed, nu pensioenen opeens een actueel onderwerp zijn geworden, vind ik het dus wel interessant om nieuws daarover te volgen en dat met jullie te delen. Ik heb zeker niet de wijsheid in pacht over dit onderwerp, dus alle input van de echte kenners is van harte welkom. Net als meningen en vragen van ieder ander, al kan ik dus niet garanderen dat ik alle vragen kan beantwoorden. Maar schroom niet en stel ze – wie weet kan een andere bezoeker je wel helpen!