Misschien beter opzeggen?

Heb jij ook ook zo’n leuke beleggingsverzekering afgesloten, voor een aanvullend inkomen op je oude dag? Om eerder te stoppen met werken (toen dat nog kon), of omdat je pensioenopbouw niet geweldig is, of omdat je geen vertrouwen hebt in de toekomst van de AOW? Houd jij je dan ook actief bezig met alle berichtgeving over woekerpolissen? Dat gaat immers niet alleen om die grote hypotheekpolissen, maar juist ook om die verzekeringen waarin een lijfrentekapitaal wordt opgebouwd. Tenminste, dat was de bedoeling, maar die opbouw valt tot nu toe natuurlijk flink tegen. Door tegenvallende beleggingsresultaten, door veel te dure overlijdensrisicodekkingen, en door veel te hoge kosten. Woekerpolissen dus.

Toen de heisa rond de woekerpolis begon had ik nog zoiets van: als je kiest voor beleggen moet je niet piepen als het resultaat tegenvalt. Het geschreeuw van Tros Radar, waar ze voor het gemak de premie voor de overlijdensrisicodekking maar als kosten zien, daar ben ik ook nooit zo van gecharmeerd geweest. Toen het gesoebat met stichtingen en ombudsman en compensatieregelingen… beetje vermoeiend. En aan het eind van de rit zitten nog steeds heel veel mensen met een veel te dure polis, waarbij de compensatie waarschijnlijk bijzonder weinig voor zal stellen.

Het kan zijn, dat het veel slimmer is om de boel maar gewoon op te zeggen in plaats van elke maand die te hoge premie te blijven betalen. Daarvoor is er nu een Woekerpolis check. Kijk, dan wordt het tenminste  concreet. Lees dit maar even: Woekerpolis beter opzeggen?, misschien kun je er iets mee!

Lees ook:En, snap jij ‘m?
Lees ook:PGGM laat pensioenpremie onveranderd
Lees ook:Pensioensparen moet goedkoper!
Lees ook:Afstempelnieuws moet snel
Lees ook:Werknemers… wakker worden!!

9 reacties op “Misschien beter opzeggen?

 1. ben boerma

  Advies van een gedupeerde:

  Direct opzeggen, niet hebberig zijn/worden (IceSave/Teakhoutplantages, Golden Sun, meneer van den Berg, woekerpolis etc) maar gewoon zelf lekker sparen.
  En let op: je niet laten neppen door een rekening voor nog niet betaalde eerste kosten (is mij gebeurd) of andere rarae kosten, want daar zijn alle verzekeringsbedrijven erg goed in!

  Ben boerma

    /   Beantwoorden  / 
 2. Sjors

  Nou wat ik wel weet is dat ik niet ga afwachten tot ik geen pensioen meer over heb. Ik kan wel als bang schaap wachten totdat er iets aan gedaan wordt, maar de schade is allang geleden! Ik ben het zat en laatst zag ik dit op tv voorbij komen:

  http://www.youtube.com/watch?v=aCGlN6Rh0Mc

  Vond het zeer treffend en de harde werkelijkheid, dus ik ga weg bij mijn ‘woeker verzekeraar’!

    /   Beantwoorden  / 
 3. Jeroen

  Via http://www.woekerpolis-check.nl heb ik gezien dat overstappen €17.000 voordeel oplevert bij een zelfde prognose rendement. Ik ben inmiddels overgestapt om zo nog een beetje pensioen te behouden.

    /   Beantwoorden  / 
 4. van Gelderen

  Zou ook zo snel mogelijk weggaan. Mijn tussenpersoon in Den Haag geeft nu aan dat ik bij overstappen 1800 Euro aan hem moet betalen aan afkoopkosten voor Zwitserleven belegpensioen. Het betreft provisie die hij heeft ontvangen maar die Zwitserleven nu bij hem in rekening heeft gebracht. Dit kan toch niet waar zijn. Onbetrouwbaar figuur die goed in sales is.

    /   Beantwoorden  / 
  1. ben boerma

   Ik begrijp niet dat mensen nog twijfelen om te stoppen als ze weten dat ze opgelicht zijn! Dan kap je er toch meteen mee? Hoe eerder hoe beter, is mijn advies!
   ben boerma

     /   Beantwoorden  / 
  2. Anneke Ranzato-Versloot

   Daar moet je niet aan beginnen hoor! Dat de verzekeraar reeds uitbetaalde provisie terughaalt bij de tussenpersoon als je de polis beëindigt is heel normaal, en het is zeker niet de bedoeling dat jij dat gaat vergoeden… Kan me niet voorstellen dat hij enigszins in zijn recht staat met de stelling dat jij dat dan aan hem moet betalen. Is zoiets ooit ergens vastgelegd? Nee toch?

     /   Beantwoorden  / 
 5. Geld

  Direct opzeggen dat soort producten of je goed laten informeren. Veel succes!

    /   Beantwoorden  / 
 6. silver price

  Vandaag publiceert de Vereniging Eigen Huis haar conclusie na een uitgebreid onderzoek naar de woekerpolissen. De Vereniging komt tot de slotsom dat verzekeraars de woekepolis nog steeds vermommen als spaarproduct.

    /   Beantwoorden  / 
 7. dieta

  woensdag, 03 november 2010 (9:20) Aangestoken door Youp heb ik ook besloten van mijn hart geen moordkuil meer te maken. Als Internal Branding expert erger ik me elke maand weer als er een factuur van Aegon op mijn deurmat valt. Deze factuur is voor één van de woekerpolissen die ik een aantal jaren geleden bij hen heb afgesloten. Niet dat ik dat toen al wist. Ik was net als veel anderen hebberig en heb mij door een tussenpersoon een 3-tal polissen laten aansmeren.

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.