Stoppen met werken = eerder dood

Hoezo al dat bezwaar tegen langer doorwerken? Eerder zagen we al, dat eerder met pensioen gaan leidt tot een slechter geheugen. Er is zelfs met verschillende onderzoeken aangetoond, dat vroeger stoppen met werken betekent dat je eerder dood gaat. Langer doorwerken is goed voor je gezondheid en verhoogt je levensverwachting, stellen de onderzoekers. Dat komt doordat veel mensen na het werkzame leven gewoon minder gezond gaan doen. Meer slechte dingen eten en drinken, minder sporten.

De onderzoekers Klinkhamer en Sweder van Wijnbergen constateren - en dat is best schrikken – dat voor 50-jarige mannen per jaar dat ze eerder met pensioen gaan, de levensverwachting met 7,5 maand daalt. Dat is nogal wat! De boodschap? Lekker doorwerken dus, en niet miepen over het verhogen van de pensioenleeftijd. Langer werken zorgt ervoor dat je na de pensioendatum ook nog langer blijft leven. Dusssss pensioenleeftijd meteen maar naar 70? Dat zou een hoop problemen in één keer oplossen!

Lees ook:Kostbare zaak
Lees ook:AOW op termijn vanaf 67 jaar
Lees ook:Wie langer leeft moet langer werken!
Lees ook:Ambtenaren zien de bui al hangen!
Lees ook:Foute burgemeester?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.