Foute burgemeester?

Commotie opeens gisteren, over een burgemeester die er opeens mee stopte. Om precies te zijn: burgemeester Wim Denie van Moerdijk. PvdA burgemeester gaat voor het geld, koppen sommige media verontwaardigd. Is dat hem nou echt kwalijk te nemen?

Als ik het verhaal goed begrijp, loopt hij zo’n €1.00o per maand mis, als hij niet voor zijn 65e verjaardag stopt met werken. Nou sorry hoor, maar dan zou ik het ook wel weten. De man had het natuurlijk ook op gezondheidsredenen kunnen  gooien, maar hij is eerlijk. Hij kaart het probleem – waardoor het burgemeesters en rechters erg lastig gemaakt wordt om hun ambt tot hun 70e uit te oefenen – openlijk aan. Dat vind ik te prijzen.

Want vreemd is het natuurlijk wel, dat iemand die langer dan tot zijn 65e door wil werken, daarvoor financieel gestraft wordt. Het schijnt een ‘raar en vervelend bij-effect’ te zijn van een maatregel, die bedoeld is om langer doorwerken te stimuleren. de politiek niet gelukt te zijn om iets aan dit rare verhaal te doen. Misschien dat de publiciteit die de burgemeester van Moerdijk hierover heeft gezocht, ervoor zorgt dat er iets gaat veranderen.

Anyway, ik vind het raar dat er tegen de man aangeschopt wordt om deze beslissing om toch maar met pensioen te gaan. Wie gaat er nou doorwerken als je daarvoor €1.000 per maand moet inleveren? Je kijkt toch wel beter uit!

Lees ook:Geforceerd vertrek
Lees ook:Stoppen met werken = eerder dood
Lees ook:Ambtenaren zien de bui al hangen!
Lees ook:Kostbare zaak
Lees ook:AOW op termijn vanaf 67 jaar

0 reacties op “Foute burgemeester?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.