Categorie: "Pensioenbewustzijn"

Eindelijk gelukt

Zo nou… ik heb eindelijk eens ingelogd op Mijnpensioenoverzicht.nl. Niet dat ik het sinds de lancering doorlopend geprobeerd heb hoor. Toen het niet meteen lukte, verdween mijn nieuwsgierigheid al snel. En toen was er inlogmogelijkheid, wist ik mijn DigID gegevens niet uit mijn hoofd. Zonet heb ik eindelijk de moeite genomen die terug te zoeken en echt in te loggen. En het valt me niet tegen eerlijk gezegd.

Niks geen zekerheid

Pensioen, het zou toch een woord moeten zijn dat een gevoel van zekerheid geeft. Het gevoel dat je inkomen op je oude dag goed geregeld is, dat je gegarandeerd bent van een financieel zorgeloos leven als je klaar bent met werken.

Weten wat je niet weet

Dat wij Nederlanders ons niet bepaald goed in ons pensioen verdiepen, dat is geen nieuws. Toch dénken we dat we best goed weten hoe het allemaal in elkaar zit – ons inkomen voor de oude dag. CentiQ (Wijzer in geldzaken) constateert dat maar 12% van de werknemers ‘volledig pensioenbewust is’, terwijl maar liefst 57% zegt de inhoud van het pensioenoverzicht goed te begrijpen.