Eindelijk gelukt

Zo nou… ik heb eindelijk eens ingelogd op Mijnpensioenoverzicht.nl. Niet dat ik het sinds de lancering doorlopend geprobeerd heb hoor. Toen het niet meteen lukte, verdween mijn nieuwsgierigheid al snel. En toen was er inlogmogelijkheid, wist ik mijn DigID gegevens niet uit mijn hoofd. Zonet heb ik eindelijk de moeite genomen die terug te zoeken en echt in te loggen. En het valt me niet tegen eerlijk gezegd.

Voor zover ik zo uit mijn hoofd weet, staan mijn opgebouwde pensioentjes er wel allemaal in. Het stelt niet veel voor, maar daar had ik me ook geen illusies over gemaakt. Ben vaak van baan veranderd, heb verschillende werkgevers gehad zonder pensioenregeling, en werk nu alweer drie jaar als zelfstandige. Waarbij ik wel geld reserveer voor later, maar dat is natuurlijk niet terug te zien in dit overzicht.

Wat ik wel jammer vind, is dat ik niet zo snel kon terugvinden via welke werkgever de opbouw van de verschillende pensioentjes was gedaan. Dat zou in mijn ogen meer inzicht geven, dan kun je makkelijk terugdenken en eventuele gaten ontdekken. Nu snap ik ook wel dat het weer lastig is om de werkgever erbij te zetten, omdat er vaak aan waardeoverdracht wordt gedaan. En dat is dan waarschijnlijk weer niet te coderen ofzo.

Waar ik nou nieuwsgierig naar ben, is of mensen hier ook iets mee doen. Als ze hebben ingelogd, en ontdekt hebben dat hun pensioen niet veel gaat voorstellen, of ze dan gaan nadenken over een oplossing daarvoor. Of is het wel leuk om je eigen geregistreerde gegevens in te zien, maar nemen velen niet de moeite om er ook actie op te ondernemen. Dat zal pensioenkijker.nl binnenkort wel weer gaan onderzoeken denk ik – en hoop ik.

Lees ook:Meteen overbelast
Lees ook:Fransen willen geen beter geheugen
Lees ook:Vandaag is D-Day
Lees ook:Misschien beter opzeggen?
Lees ook:Ze korten niet allemaal

6 reacties op “Eindelijk gelukt

 1. P.Krijgsman

  Geen reactie, maar een vraag.
  Mijn vrouw is 10 jaar geleden overleden. Voor ons huwelijk heeft ze ong.5 jaar op het RCN Atoomcentrum in Petten gewerkt. Zou
  daar evt. een pensioen zijn opgebouwd?
  Zoja hoe kom ik daarachter. Ze werkte daar van ong 1960-1965.

    /   Beantwoorden  / 
  1. Anneke Ranzato-Versloot

   Bestaat die werkgever nog? Dan zou het een goed begin zijn om daar na te vragen waar de pensioenrechten geadministreerd zijn. Dan is het een kwestie van navragen! Bestaan ze niet meer… kijk dan eens bij het artikeltje “Vergeten pensioenen” op deze blog. Succes!

     /   Beantwoorden  / 
 2. ed hardy lagerverkauf

  Dat gaat immers niet alleen om die grote hypotheekpolissen, maar juist ook om die verzekeringen waarin een lijfrentekapitaal wordt opgebouwd. Tenminste, dat was de bedoeling, maar die opbouw valt tot nu toe natuurlijk flink tegen. Door tegenvallende beleggingsresultaten

    /   Beantwoorden  / 
 3. Lina

  Hoe kan je ergens gewerkt hebben en de werkgever zegt dat je 2 jaar hebt gewerkt, maar het waren er acht. We hebben geen bankafschriften of zo meer.
  Wel veel bewijs stukken, kranten knipsels, YouTube opname, foto met data.
  Stempels van de havendienst enz. Weet het niet meer.

    /   Beantwoorden  / 
 4. Ja van Doorn

  Ik heb gewerkt van1996 tot2003gewerkt op de binnen vaart maar weet niet meer welk pensioen bedrijf ik had hoe kan ik daar achter komen?

    /   Beantwoorden  / 
 5. jan

  ben op zoek naar pensioengegevens van mijn ex

    /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.