Categorie: "Pensioensparen"

Uitgekleed of aangekleed?

We hebben sinds 1 januari iets nieuws in Nederland: de PPI. De PPwat? De PPI: premiepensioeninstelling. Het is een manier van pensioen opbouwen, waarbij de werknemer via de werkgever geld belegt voor zijn pensioen. Het kapitaal dat opgebouwd wordt, daarmee wordt te zijner tijd een pensioen aangekocht.

Kostbare zaak

Wat een verrassend verhaal heeft Delta Lloyd gepubliceerd zeg! De boodschap: stoppen met werken op je 65e wordt een kostbare zaak. Ja natuurlijk! De pensioenleeftijd gaat omhoog, daar kunnen we niet omheen. En als je dan eerder wilt stoppen met werken, dan kost dat je veel geld. Net als de wens om op dit moment te stoppen op je 62e.

Sparen blijkt stiekem beleggen

Tros Radar gezien afgelopen maandag? Ik niet hoor, maar gelukkig is er die mooie uitvinding die internet heet. In die uitzending van Radar werd het pensioenfonds PWRI aan de tand gevoeld over de spaargelden die ze beheert voor medewerkers van de sociale werkvoorziening. Die hadden namelijk een spaarrekening om een aanvullende oudedagsvoorziening op te bouwen. Met de nadruk op hádden.

Spaarloon naar je pensioen?

Dat spaarloon dat per gisteren is vrijgegeven, daar wordt veel over geschreven. De vraag is of mensen het gaan uitgeven, zoals de bedoeling van deze actie was, of dat ze het toch liever op een vrij opvraagbare spaarrekening zetten. De meesten lijken te kiezen voor het laatste, en maar ongeveer een kwart zal het lekker gaan uitgeven. Tenminste, dat blijkt uit een onderzoek van de ING. Wat ik mis in de opsomming van mogelijkheden, is de insteek om er je pensioen mee aan te vullen.

Pensioensparen moet goedkoper!

De PvdA en de VVD in de Tweede Kamer willen dat mensen het geld dat
zij via een bank voor de oude dag sparen, voortaan ook van de belasting
kunnen aftrekken. Tot nu toe komen alleen lijfrentepolissen in
aanmerking voor belastingaftrek.