Pensioenfondsen moeten werken aan deskundigheid

Pensioenfondsen moeten zich inspannen om de deskundigheid van hun besturen te bevorderen. Werkgevers- en werknemersorganisaties aangesloten bij de Stichting van de Arbeid hebben vandaag een intentieverklaring hierover ondertekend en de drie pensioenkoepels opgeroepen maatregelen te nemen.

De werkgevers- en werknemersorganisaties – waaronder ondernemingsorganisatie VNO-NCW – hebben hun oproep aan de pensioenkoepels VB, OPF en UvB mede gedaan namens de jongerenorganisaties van FNV en CNV en het Coördinatieorgaan Samenwerkende Ouderenorganisaties (CSO).

De nieuwe Pensioen¬wet, waarin ook de medezeggenschap en de principes voor goed pensioenfonds¬bestuur zijn vastgelegd, maakt volgens de ondertekenaars bevordering van de deskundigheid meer dan ooit noodzakelijk. "Gebleken is dat er behoefte is aan een duidelijk en transparant stelsel van kwalitatief goede pensioen¬opleidingen."

De ondertekenaars verwachten dat de pensioensector de deskundigheidsbevordering langs de weg van de zelfregulering zal invullen. Dat maakt directe overheidsbemoeienis overbodig. Wel zal De Nederlandsche Bank als toezichthouder de ontwikkelingen volgen en de voortgang kritisch in de gaten houden.

Lees ook:Minder voor hetzelfde geld
Lees ook:Niks geen garantie meer
Lees ook:Eindelijk protest
Lees ook:Kamer wil Keurmerk voor pensioenfonds
Lees ook:Vandaag is D-Day

2 reacties op “Pensioenfondsen moeten werken aan deskundigheid

  1. elswittem

    Dag allemaal 

    Sorry om niet ontopic te reageren, maar ik was hier aan het rondhangen, ben vroeger nog hier geweest en nu kon ik niet meer inloggen omdat ik mijn oud paswoord en inlognaam vergeten was, en wist niet meer welk email adres ik gebruikte.

    Is lang geleden

    Weet iemand een idee om extra geld te verdienen, ik ben op het moment in geldgebrek na een moeilijke periode. Ik heb een zoon van 12 jaar dus alle tips zijn welkom!

    Groetjes,

    Els Wittem

      /   Beantwoorden  / 
  2. Kevin

    Vind ik een goed gegeven dat zij hier aan willen werken. Geen schandalen meer van pensioenfondsen die in wapenfabrieken investeren.

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.