Niks geen zekerheid

Pensioen, het zou toch een woord moeten zijn dat een gevoel van zekerheid geeft. Het gevoel dat je inkomen op je oude dag goed geregeld is, dat je gegarandeerd bent van een financieel zorgeloos leven als je klaar bent met werken.

Inmiddels is het ongeveer wel duidelijk dat die zekerheid helemaal zo zeker niet is. En als je daar nog aan twijfelt, dan helpt het misschien om te weten dat minister Henk Kamp (Sociale Zaken) het volgende heeft gezegd tijdens een congres van de Stichting voor Ondernemingspenisoenfondsen:

“Het pensioen is geen zorgeloze zekerheid, maar een risicovol financieel product geworden.”

Een risicovol financieel product. Zoiets als een beleggingsverzekering. Maar dan zonder financiële bijsluiter. En zonder de mogelijkheid om te vergelijken wat je elders zou kunnen afsluiten. Sterker nog – meestal kun je er helemaal niet voor kiezen om het elders te regelen, want dat beslist je werkgever voor je. Maar je werkgever is niet degene die uiteindelijk de belanghebbende is – je bent het immers zélf die later misschien op een houtje moet bijten als je pensioen niet blijkt te zijn wat je had gedacht.

Lees ook:Betalen om je eigen geld te houden
Lees ook:Uitgekleed of aangekleed?
Lees ook:En, snap jij ‘m?
Lees ook:Niks geen garantie meer
Lees ook:Meteen overbelast

2 reacties op “Niks geen zekerheid

  1. piet mentzciesij

    ik wil even duidelijk maken aan al de mensen die werken voor hun geld pik niet wat er nu gebeurdt er moeten protesten komen en harde ook want iedere werknemer in dit klote land betaald paar honderd elke maand aan pensioen belastingen wat de regering er gewoon weg gokt een risco vol produckt geloof ik we worde genaaidt en hard ook licht de belasting is op voor 2500 euro die elke hard werkende mens ieder jaar weg gooit dusn ik zeg sta op en durf te spreken schijt aan de overheid

      /   Beantwoorden  / 
  2. Audri

    De enige zekerheid is dat er niks zeker is !!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.