Wat krijg jij eigenlijk?

ssvbDe laatste tijd hoor je op de radio regelmatig zo’n spotje over je ‘AOW-pensioen’. Ik blijf dat overigens een gekke term vinden, omdat AOW en pensioen in mijn ogen beter voor twee verschillende inkomensbronnen gebruikt kunnen worden. Da’s duidelijker vind ik. Maar goed, dat spotje. Je kunt bij het SVB een overzicht opvragen van wat je nu eigenlijk aan AOW hebt opgebouwd. Zeker raadzaam om je in te verdiepen, als je een aantal jaren in het buitenland hebt doorgebracht tussen je 15e en je 65e.

Toch snap ik niet dat ze zo’n actie dan niet uitstellen tot na 1 januari. Dan zou dat Nationaal Pensioenregister - oh nee, ik moet zeggen ‘mijn pensioenoverzicht’ – operationeel moeten zijn, waarop je online kunt inzien wat je aan oudedagsvoorziening hebt opgebouwd. Daar zit je AOW ook in verwerkt. Dus waarom dan nu een systeem waarbij mensen zich online moeten aanmelden en dan per post een overzicht krijgen, terwijl het over twee maanden veel uitgebreider digitaal ingezien kan worden?

Lees ook:Vandaag is D-Day
Lees ook:Weten wat je niet weet
Lees ook:Opsporingsplan voor vergeten pensioenen
Lees ook:Pensioenoverzicht via de pc
Lees ook:Komt dat online overzicht er echt?

5 reacties op “Wat krijg jij eigenlijk?

  1. Jan

    geachte dame heer,

    ik werkte ongeveer 42 jaar bij een grote bank en bouwde daar een pensioen op van 42.000.= per jaar. Ik ben nu bijna 60 jaar. Hoeveel zou ik nu netto per maand ontvangen voor zowel AOW als pensioen? Mijn partner is 61 en werkt 20 uur in de zorg.

    Ik hoop dat ik een helder antwoord mag ontvangen en wens u en de uwen een heel goed 2011 toe.

    Groeten,
    Jan

      /   Beantwoorden  / 
    1. Anneke Ranzato-Versloot

      Over een paar dagen (6 januari) komt het Nationaal Pensioenregister online. http://www.mijnpensioenoverzicht.nl. Met je BSN kun je daar de gegevens vinden van de rechten die je hebt qua oudedagsvoorziening!

        /   Beantwoorden  / 
  2. Edwin Paardekooper

    het Nationaal Pensioenregister wordt inderdaad gelanceerd op 6 januari. Dit biedt echter alleen inzicht in je bruto pensioen. Het geeft geen informatie over wat je netto kunt verwachten. Op de website http://www.kanikmetpensioen.nl staat een rekentool waarmee je heel eenvoudig inzicht krijgt in je netto situatie en of je tekort komt.

      /   Beantwoorden  / 
  3. Gerard Bekkering

    Dat is inderdaad een handige site! Ik had even mijn UPO erbij gepakt en ‘krijg ik genoeg pensioen’ ingevuld en zag wat ik al vermoedde: ik ga er netto straks hard op achteruit.

      /   Beantwoorden  / 
  4. gijsbert lekkerkerker

    Wat is mijn pensioen van de hervormde kerk linschoten als ik daar 22 jaar organist ben geweest t/m 1989 met brutto guldens 7.500,– per jaar hoeveel per jaat pensioen in 2015

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.