Geforceerd vertrek

Het zit burgemeester Denie van Moerdijk niet mee. Komt hij eerst volop in het nieuws omdat hij aankondigde per 1 juli te vertrekken – veel eerder dan het einde van zijn ambtstermijn. Waarom? Omdat langer doorwerken hem veel geld zou kosten, hoe gek dat ook klinkt.

En nu gaat hij al per 1 februari met vervroegd pensioen. Dat heeft dan weer niets met de centen te maken, maar alles met de brand in de chemische fabriek Chemie-Pack in Moerdijk. De nasleep van die brand zal naar zijn verwachting teveel van hem vergen, hij denkt dat lichamelijk en mentaal niet op te kunnen brengen. Wellicht dat ook meespeelt dat het grootschalige gezondheidsonderzoek, waartoe hij had opgeroepen, door de RIVM niet nodig wordt gevonden.

Lees ook:Pensioengeld beleggen in glasvezel
Lees ook:Foute burgemeester?
Lees ook:Vergeten pensioenen
Lees ook:Hoe groot is het probleem van vergrijzing eigenlijk?
Lees ook:Meteen overbelast

Eén reactie op “Geforceerd vertrek

  1. Bronzen beelden liefhebber

    Echt heel veel mensen die langer zouden doorwerken terwijl het geld kost zijn er niet. Geef hem een mooi bronzen beeld mee als relatiegeschenk en zoek een nieuwe burgemeester. Dit is volkomen begrijpelijk!

      /   Beantwoorden  / 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.