Donner houdt vol

Gisteren was de laatste werkdag van het oude kabinet, en daarmee van Piet Hein Donner als minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Zijn naam is veel gehoord en zijn gezicht veel gezien, in de pensioenverhalen. Ook gisteren nog was hij druk met de verhoging van de AOW-leeftijd.

Zijn advies aan de Tweede Kamer: zorg ervoor dat de wet voor die verhoging er zo snel mogelijk doorkomt. Waarbij hij ook even aandacht vestigde op de mogelijkheid om wel op je 65e te stoppen. Dan zou je immers kunnen denken: als mijn inkomen dan te laag is, wordt het toch aangevuld tot de bijstandsnorm. Daar wil Donner niets van weten: in zijn ogen moet iemand een bepaald minimuminkomen hebben om eerder met pensioen te mogen gaan.

Zal toch wel gek zijn voor die man, om zijn activiteiten op het gebied van pensioen en AOW zomaar opeens te stoppen. Hij blijft wel minister, maar dan van Binnenlandse zaken. Ach wie weet, gaat hij zich er op de achtergrond toch nog steeds mee bemoeien. Het is tenslotte een binnenlandse zaak….

Lees ook:Nou, daar dus mee!
Lees ook:Waar bemoeit hij zich mee?
Lees ook:Britten gaan straks met 68 jaar met pensioen
Lees ook:Kostbare zaak
Lees ook:Doe zelf je pensioen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.