Fransen willen geen beter geheugen

Gisteren zag ik op het journaal nog maar weer even de heftige protesten in Frankrijk, gericht op het verhogen van de pensioenleeftijd. Waarvan ik sterk de indruk kreeg dat het bij velen helemaal niet over die pensioenleeftijd gaat. En dat, terwijl later met pensioen gaan is goed voor je geheugen!

Eerst dat geheugen: in een Belgische krant wordt een onderzoek beschreven, waaruit blijkt dat later met pensioen gaan duidelijk goed is voor je geheugen. Ze hebben van verschillende landen het geheugen van de oudere bevolking getest. In landen waar de meeste mensen tussen 60 en 65 niet meer werken, is de testuitslag het slechtst. Eén van die landen is Frankrijk. Hier in Nederland scoren we beter, omdat we gemiddeld al wat langer werken.

Het is natuurlijk niet vreemd. Als je werkt worden je hersenen toch meer geactiveerd dan wanneer je thuis achter de geraniums zit. Of in ieder geval op een veel minder dwingende manier leeft. Als je werkt worden de denkfuncties gewoon beter getraind.

Dan terug naar Frankrijk. Daar willen ze dus kennelijk geen beter geheugen op hun oude dag.

Lees ook:Stoppen met werken = eerder dood
Lees ook:Foute burgemeester?
Lees ook:Beste ter wereld
Lees ook:Kostbare zaak
Lees ook:AOW op termijn vanaf 67 jaar

0 reacties op “Fransen willen geen beter geheugen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Naam

Website

Het kan vijf minuten duren voordat nieuwe reacties zichtbaar zijn.